Разбиха схема за ментета на здравни документи

11:39, 08 сеп 17 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След специализирана операция, в резултат от множеството предприети процесуално – следствени действия, под ръководството на Районната прокуратура във Варна, служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР са установили и задържали четирима души, участващи в схема за изработване и търгуване с много и различни видове неистински документи. За срок до 24 часа са задържани двама мъже и две жени: А.Т. (53 г.), И.И. (55 г.), В.Х. (50 г.) и Д.Т. (62 г.).

В автомобил, управляван от 53-годишния мъж, са намерени готови неистински документи - лични здравни книжки, медицински свидетелства, както и множество неистински печати. При последвалото претърсване в имоти на задържаните са намерени над 200 броя неистински печати на лекари, медицински лаборатории и държавни учреждения, както и над 250 неистински документа. Установено е, че дейността си четиримата са осъществявали през продължителен период от време и на територия, обхващаша цялото Черноморие.


По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Предстоят масирани съвместни проверки по заведенията и търговските обекти заедно с компетентните държавни контролни органи, като при установяване на неистински документи ще бъде търсена наказателна и административна отговорност на лицата, ползващи неистинските документи, както и на работодателите, сключили трудови договори с горепосочените лица,
съобщиха от областна дирекция на МВР във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама