Стартират първите варненски Дни на португалския език и култура

12:51, 26 сеп 17 / Култура 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Португалският езиков и културен център „Камойнш София“ към Посолството на Португалия в България е инициатор на първите във Варна – „Дни на португалския език и култура“. Те ще се проведат от 27 до 30 септември 2017.

През тези три дни варненци могат да научат първите си думи на португалски език, ако посетят открития урок на младите преподаватели от центъра, който ще се състои на 28 септември от 19 .00 часа в “The Social Teahouse”. На следващия ден на сцена „Кофража“ ще могат да се видят демонстрации на бразилското бойно изкуство „Капоейра“ и концерт на група „Café De Manhã”.
Официалното откриване на дните на португалския език и култура ще се състои на 27 септември от 18.30 часа във Фестивалния и конгресен център, където ще бъде открита фотографската изложба „Португалски пътеки“. Неин автор е проф. д-р Марин Паунов, който е почитател на португалската култура и един от най-добрите ученици по португалски език в центъра „Камойнш София“. Специално за събитието във Варна ще пристигне Посланика на Португалия у нас Н. Пр. г-н Луиш Фераш, който ще открие експозицията.
„Дните на португалския език и култура във Варна“ са част от политиката на Посолство на Португалия и португалски езиков и културен център „Камойнш София“ за разпространение на културата и езика в България. „Камойнш София“ отвори врати през 2013 г. и е насочен към всички почитатели на езика и културата. Една от основните цели на неговия екип е въвеждане на обучение по португалски език в основен и среден етап на обучение, както и при обучението в университетите в София, Пловдив, Варна и Бургас. Португалски език вече се изучава в пет гимназии в София, три в Пловдив, две в Бургас, една във Велико Търново, както и в университетите в тези градове. Във Варна предстои стартиране на обучение по португалски език в СУЕО "Александър Пушкин" и в Икономическия университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама