Община Девня настоява бившият кмет да върне парите, похарчени за горива, алкохол и цигари

09:04, 28 сеп 17 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Девня настоява бившият кмет Атанас Кузев да върне на местната хазна парите, които са похарчени в рамките на продължаваното престъпление, за което е подсъдим.

За целта общинската администрация се е конституирала като граждански ищец по наказателното производство за длъжностно присвояване, което се води срещу Атанас Кузев. Това заяви юристът на Община Девня адв. Тодор Рачински. 

Размерът на имуществените вреди, за които претендира местната администрация, са за близо 80 хил. лева – колкото сочи назначената по досъдебното производство съдебно-счетоводна експертиза. Днес съдът ще изслуша и експертизата на независимо вещо лице и ще разпита ключови свидетели в процеса, които имат преки наблюдения върху практиките на предходното общинско ръководство, допълни адвокат Рачински. 

Съдебното заседание започва от 09:30 часа в Девненския районен съд. Делото се гледа при открити врата и всеки гражданин, който проявява интерес, може да присъства, за да наблюдава процеса в условията на непосредственост, информираха от Общината.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама