Варненка, работеща в общинска детска градина беше осъдена за присвояване на 25 000лв.

10:53, 03 окт 17 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След съкратено съдебно следствие подсъдимата В. Г. признала вината си в това, че при продължавано престъпление в периода от месец януари 2012 г. до м. януари 2014 година, в качеството си на длъжностно лице – „Завеждащ Административна служба“ в една от варненските детски градини,  присвоила чужди пари в размер на над 25 000 лева.

Чуждите пари са собственост на Община Варна и са били поверени на подсъдимата именно в качеството ѝ на длъжностно лице - да ги пази и управлява съгласно трудовите си задължения.  Присвоените средства представляват платени месечни такси, заплатени от родителите на ползващите услугите на общинското заведение деца.

55-годишната жена e с чисто съдебно минало.  Тя е осъдена на 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 4 години. Също за срок от 2 години, Районен съд – Варна наложи на подсъдимата наказание „Лишаване от право да упражнява професия или дейност свързана с управление, пазене или отчитане на парични и материални ценности“. Тя беше осъдена още да заплати обезщетение на гражданския ищец по делото – Община Варна, за претърпените имуществени вреди в резултат на престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама