Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Св. Марина“ през октомври

11:00, 06 окт 17 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Университетска болница „Света Марина“ Варна се присъединява към инициативата на Първа САГБАЛ „Света София“, която за пета поредна година във връзка със Световния месец на борба с рака на гърдата – октомври, организира информационна и профилактична кампания.
Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани - не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг.
През месец октомври медицински специалисти от 12 болници в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора ще организират безплатни мамологични прегледи за жените и консултации с психолог за пациентки с поставена диагноза рак на гърдата и техните семейства.
Безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата в Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна ще се провеждат в дните понеделник, сряда и четвъртък от 14.00 до 15.00 часа, с предварително записване на тел: 052/ 978 660.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама