Ирена Соколова, председател на ЖГЕРБ: Икономическият ръст в България е резултат от успешната работа на правителството

14:05, 11 окт 17 / Политика 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Свикнахме да се съизмерваме и да живеем със стандарта на големите европейски държави и това е факт благодарение на усилията на ръководеното от министър-председателя Бойко Борисов правителството. Това личи и от икономическия растеж, който към момента е 3,6%, а до края на 2017 г. се очаква да достигне 3,9 на сто, заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова в рамките на годишното отчетно събрание на женската партийна организация във Варна.
Като резултат от успешната работа на кабинета тя посочи и последните данни на Евростат, според които по икономически ръст България е в топ 5 на ЕС. „За растежа безспорно допринасят финансовата политика, административната реформа и ефективната работа по европейските програми, чрез която се инвестира в изграждането и обновяването на инфраструктурата. За 2016 г. сме на четвърто място в ЕС по икономически растеж, а когато фактите говорят, компроматите на опонентите ни губят всякакъв смисъл. Затова не бива да допускаме да ни вкарат в техния сериал. Изцапани са с калта, с която ни замерват”, категорична бе Ирена Соколова.
Тя припомни, че правителството залага 700 млн. лв. повече за увеличение на заплатите в бюджета за 2018 г. „Всички заплати в бюджетната сфера ще бъдат повишени средно с 10%. Това касае и полицаи, учители, работещи в социалната сфера”, уточни председателят на ЖГЕРБ.
„С ум, сърце и раждащата енергия на жените всичко се постига. Смисълът на ЖГЕРБ е да се подкрепяме взаимно и да подкрепяме правителството, което променя средата за живот и дава шанс за развитие. Радвам се, че резултатите, постигнати при управлението на ГЕРБ, се ценят и вече 10 години вървим напред”, заяви Соколова в обръщението си към присъстващите. Тя поздрави областната организация на ПП ГЕРБ-Варна за убедителната победа на частичните кметски избори в община Вълчи дол.
„Работата на ЖГЕРБ и успехите ни трябва да са облечени в такава форма, че да гледаме към следващите избори”, коментира варненският представител в НИС на ЖГЕРБ Даниела Димова. Тя постави акцент върху специфичния образ и енергията на женската организация, които й придават важна роля в сфери като социалните дейности, образованието, културата.
Йорданка Проданова, която оглавява женската партийна структура в областта, отчете на свой ред проведените през последната година инициативи и участието на ЖГЕРБ в редица мероприятия на ГЕРБ-Варна. „Благодаря на всички за страхотния екип в организацията на ЖГЕРБ и за добрата съвместна работа”, заключи Проданова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама