Задържаха за 72 часа мъж, опитал да изнасили 11-годишно момиче

11:23, 18 окт 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна е задържан за срок до 72 часа 35-годишният Атанас А. Той е привлечен като обвиняем за опит да изнасили 11-годишно момиче, като го принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от НК се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

На 16 октомври 2017 г. обвиняемият Атанас А. влязъл в двора на къщата, в която живеела малолетната ученичка, и я нападнал. Момичето се разпищяло, отскубнало се от насилника и успяло да избяга. Майката на детето съобщила за инцидента в полицията и  Атанас бил задържан.

Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание лишаване от свобода. В резултат на употреба на наркотични вещества страда от психични и поведенчески разстройства, но в момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. Според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност.

Днес Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния мъж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама