Осъдиха проститутка от Варна за ползване на чужда дебитна карта и кражба

12:04, 27 окт 17 25 683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

26-годишната Юлия Д., предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна, получи осъдителна присъда и глоба в размер на 500 лева. След като призна вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, тя поиска делото срещу нея да се разгледа при условията на съкратено съдебно следствие. Така за двете престъпления, извършени от подсъдимата - ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляра и кражба на чужда движима вещ, състав на Варненския окръжен съд й наложи общо наказание 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 500 лева.
На 14 октомври 2015 год. Юлия посетила със своя приятелка дома на мъж, който си поръчал по телефона жена за платена любов. Уговорен бил и хонорарът за това – 200 лева, по 100 за всяко от момичетата. След като получили парите от свидетеля в дома му, двете си тръгнали и обещали да се върнат по-късно.
След полунощ се върнали в дома на свидетеля по делото. Докато домакинът бил в банята, Юлия  взела от портфейла на мъжа наличната сума от 9 лева и дебитната му карта. Приятелката й се отказала от поръчката и решила да си тръгне. С нея тръгнала и Юлия.
Час по-късно подсъдимата показала на съпруга си и неговия син открадната дебитна карта. С данните от нея чрез системата „Еpay“ платила своите сметки за два мобилни телефона, дължимата сума за телефона на сина на съпруга си и  парите за дължимата електроенергия. Общата стойност на плащанията с чуждата дебитна карта били в размер на 818 лева. Титулярът на дебитната карта бил уведомен с текстово съобщение за направеното първо нерегламентирано плащане с картата му и тя била блокирана.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама