Специализираната прокуратура обвини петима за разпространение на наркотици във Варна

15:10, 08 ное 17 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петимата са задържани на 5 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ОДМВР-Варна и Специализираната прокуратура. Задържан и обвинен по същото досъдебно производство е и друг разпространител на дрога, за когото се
проверява дали е имал връзка с групата.

Според събраните до момента доказателства участниците са пласирали на територията на града различни видове наркотици от октомври 2016 г. По време на операцията по задържането им у тях и в претърсените 10 адреса и 5 автомобила са намерени и иззети 170 гр. кокаин, 370 гр. хероин, 313 гр. марихуана, 42 000 лв. в различни валути, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата. Част от иззетите наркотични вещества са били разфасовани и подготвени за продажба на черния пазар.

Всички обвинени по досъдебното производство са криминално проявени, част от тях са осъждани. По случая са използвани СРС. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено задържане до 72 часа. Днес, 8 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама