Предадоха на съд фотограф за порнографски материали

13:29, 21 ное 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На съд с две обвинения Районната прокуратура във Варна е предала 50-годишния Николай Г., създавал и разпространявал в интернет порнографски материали. Престъпленията по член 159, ал. 1 и по ал. 2 от НК подсъдимият извършил като продължавано деяние.

50-годишният подсъдим се занимавал с актова фотография от около 10 години. Чрез различни сайтове, в които момичета публикували обяви за фотомодели, той се свързвал с тях. Предлагал им срещу хонорар от 150 – 200 лева да заснемат еротични сесии. Фотосесиите се снимали на плажната ивица във Варна и трябвало да изглеждат все едно са правени от воайор.

След получаване на съгласието на фотомоделите да бъдат снимани, фотографът предоставял снимките и видеоматериалите в интернетсайт, където се провеждало класиране. Според натрупания рейтинг подсъдимият получавал заплащане в долари.

В средата на юни 2016 год. в дома на фотографа било извършено претърсване и изземване. От назначената визуално-художествена експертиза на намерените видеофайлове и снимки по делото било установено, че материалите представят открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи в предизвикателни пози, мастурбация, фелацио и полово сношение.

Подсъдимият е неосъждан, с висше образование и е съдействал за разкриване на обективната истина.

Делото срещу 50-годишния фотограф предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.  


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама