Започнаха обученията в доброволните Детски полицейски управления на Варна и областта

10:00, 25 ное 17 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Доброволците от Детските полицейски управления по модул „Социални умения”. Социални работници от „Център за обществена подкрепа” – Варна стартираха курса с темата „Как по-добре да работим в група”. Чрез разнообразни ролеви игри, упражнения и дискусии се развиват уменията за наблюдаване на взаимоотношенията в група. Целта е да се затвърждава позитивната нагласа към груповата работа чрез създаване на условия за преживяване на успех и удовлетвореност от изпълнени задачи. Изследват се опита и представите на децата за подпомагащите и затрудняващи груповата работа фактори. Заниятия до момента са се провели в ОУ „Васил Априлов” и ОУ „Георги Сава Раковски”.

Продължава обучението на децата от модул „Безопасност на движението по пътищата”, както и емоционалните им срещи с Джони - служебното полицейско куче.

Тази година Джони има свой помощник - Ерик. Той е 5-месечена немска овчарка, която е запонала своето първоначално обучение за служебно полицейско куче. До навършване на една година Ерик ще се учи от по-опитния си колега, а след това ще бъде изпратен на полицейска школа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама