Съдът взе мярка „Задържане под стража“ на обвиняемия адвокат, внесъл наркотици в затвора

13:35, 04 дек 17 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Той е бил задържан на 1 декември т.г. за срок до 72 часа с постановление на  наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура, след като му било повдигнато обвинение по член 354а, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Адвокат Р. внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини в затворническото общежитие в село Разделна край Варна с цел да ги разпространи на лишени от свобода. На входа на затворническото общежитие бил помолен да извади всички вещи от дрехите си. Едва при повторно настояване на затворническата охрана адвокатът извадил от якето си облепено с черно тиксо пакетче, в който се съдържали наркотичните вещества.

С определението си Варненският окръжен съд намери, че съществува основателно подозрение, че Й.Р. е извършител на престъплението, в което е обвинен, и посочи събраните от разследването гласни доказателства за това. Съдът прие също, че има реална опасност адвокатът да извърши престъпление против правосъдието, ако е на свобода.

Представените от защита документи за здравословното състояние на обвиняемия според съда не влияят на извода, че искането на Окръжната прокуратура във Варна е основателно.

Определението на Варненския окръжен съд, с което бе взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Й. Р. , подлежи на обжалване пред Апелативния съд.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама