Обявиха грипна епидемия и във Варна

16:47, 29 яну 18 25 592 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненските ученици излизат в грипна ваканция от утре - 30 януари и ще продължи до края на седмицата. Дните от 3 до 6 февруари са междусрочна ваканция. Така учениците ще възобновят учебните занятия на 7 февруари.

Ограничават се плановите операции, забранени са свижданията в болничните заведения, отменени са женските и детски консултации и провеждането на масови мероприятия. Това стана ясно след извънредно заседание на областната комисия за борба с грипа в морската столица.

Заседанието бе насрочено за вторник, но след резкия скоu на броя заболели се наложи комисията да се събере извънредно. През последните дни болните от остри респираторни заболявания в града са 198 на 10 000.

"Всеки понеделник получавам сведения от директорите на училища във Варна и областта. Днес стана ясно, че от занятия отсъстват 7157 деца. Най-висок процент болни ученици има в едно от училищата в Белослав - 38%, следват училища в Повеляново и Провадия", каза за "24 часа" началникът на регионалния инспекторат по образованието Венцислава Генова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама