От май месец "Синя зона" и във Варна

17:35, 03 фев 18 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общината на морската ни столица Варна реши, че за паркиране в центъра на града, ще има такса от един лев на час – Синя зона. Единствено във Варна шофьорите ще имат възможността да плащат и половинчасов престой. Живеещите в обхвата на зоната ще ползват преференции. Те ще плащат по пет лева на месец и по 55 лева на година. За втори автмобил месечната такса ще бъде 10 лева, а годишната – 110 лева.

 Таксите за големите фирми в центъра на Варна ще бъдат 350 лева на месец и 3.850 лева на година, а извън зоната, таксата ще е 120 лева на месец и 1.320 годишно. Точната „площ“, която ще бъде покрита от „Синята зона“, ще бъде официално обявена в общината на по-късен етап, която планира публична информационна кампания за новата система. Платената такса ще се прилага от понеделник до петък, от 09:00 до 19:00 часа, а през събота и неделя и официалните празници, паркингът ще бъде безплатен.

Въвеждайки тази система, третият по големина град в България, се включва в списък, в който вече Пловдив и София „съществуват“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама