Над 34 тона капачки в помощ на недоносени бебета бяха събрани във Варна

10:45, 08 фев 18 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 34 тона пластмасови капачки успя да събере до края на 2017 година кампанията „Аз вярвам и помагам”, която стартира преди малко повече от две години във Варна. Това съобщи Владислав Николов – инициатор на идеята пред БНР.

Над 450 000 души са участвали в събирането на капачките - детски градини, училища, държавни учреждения, фирми и стотици домакинства.

С рециклирането на огромното количество пластмаса хиляди варненци дадоха своя принос за добрата кауза – закупуването на важна медицинска апаратура за отделенията по неонатология в Специализираната болница по акушерство и гинекология за активно лечение проф. Д-р Д. Стаматов – Варна и в Многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна-Варна".

В следващите месеци предстои ново дарение отново за отделенията по неонатология в двете болници, сподели Николов.

Освен помощта за децата на България, кампанията има и ползотворно екологично въздействие върху природата. По непотвърдени данни инициативата е увеличила с до 30% разделното събиране на отпадъци във Варна.

Кампанията по събиране на пластмасови капачки започва отново от 19 февруари и ще продължи до 19 май. 

Организаторите призовават като съберете дадено количество, което е препоръчително да бъде поне 1-2 големи торби, да се свържете с тях чрез facebook страницата „Аз вярвам и помагам”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама