Младежи от Девня улавят в кадри ефектите на реалността(СНИМКИ)

11:00, 17 фев 18 / Любопитно 25 737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама деветокласници от квартал "Повеляново" решиха да споделят хобито си с широката аудитория, за да покажат другите лица на заобикалящата ни реалност. Мартин Диянов и Нефизе Джелил имат афинитет към фотографията и наскоро създадоха фейсбук групата „Нашите фотографски умения – гр. Девня“, в която качват завладяващи художествени кадри на различна тематика. Мотото на групата е "Ефектът на реалността".

Дори прозаичните индустриални гледки като пушещите комини от промишлената зона край Повеляново могат да изглеждат загадъчни и футуристични. Такъв момент е уловила Нефизе Джелил, която е запечатала един от комините на азотноторовия завод на фона на залеза на слънчевия диск, навяващ асоциации за ядрен апокалипсис.

Двамата съкварталци не само снимат различни обекти, но и успяват да уловят и предадат автентични емоции и моменти. Нефизе ползва професионален фотоапарат, а Мартин телефона си, с който прави много интересни и отлично издържани в композицията кадри.

Като пример могат да се посочат сюрреалистичният пейзаж от изграждащия се парк в Девня – снимка, която неотдавна Мартин бе публикувал и във фейсбук групата "Забелязано в Девня". Изключително разтърсваща е и снимката му на бездомно мокро кученце с тъжен поглед, което е вдигнало предните си лапи – сякаш моли някой да го осинови или просто да го прегърне, за да го стопли. 

 

Фейсбук групата на Мартин и Нефизе набира все по-голяма популярност. Тя е отворена за всички любители на художествената фотография, които свободно могат да споделят своите снимки. 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама