Във Варна осъдиха мъж, дал подкуп на полицай

15:57, 15 фев 18 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда по бързо производство срещу мъж, дал подкуп на гранични служители

Окръжната прокуратура във Варна постигна осъдителна присъда за подсъдим, предаден на съд за подкуп на гранични служители по бързо производство. Само седмица след внасяне на обвинителния акт срещу 38-годишния Васил Д. от Белослав, днес състав на Варненския окръжен съд му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца, чието изтърпяване е било отложено с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият се признал за виновен и поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел наказание, намалено с една трета. Така след редуциране на наказанието му съдът му наложил общо 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 100 лева.

На 1 февруари 2018 г. служители на Граничното полицейско управление при Регионалната дирекция „Гранична полиция“ в Бургас извършили проверка на автомобил, след като установили, че колата е със стикер на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ с изтекъл срок. Поискали от водача на автомобила да представи свидетелство за управление на МПС. Подсъдимият Васил В. заявил, че никога не е притежавал  шофьорска книжка, което се потвърдило и от направената справка.

Граничните полицаи повикали екип на Четвърто РУ на МВР, за да бъдат съставени актове за административни нарушения на Васил В.

Подсъдимият поискал да почерпи, да плати, но да избегне съставянето на актове. След като молбите му не помогнали, той хвърлил банкнота от 50 лева в служебния автомобил.

Така срещу него било образувано бързо производство за извършено престъпление – за даден подкуп на полицейски орган.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама