Затвор за иракчанин, хванат при незаконно преминаване на границата с Румъния

11:06, 20 фев 18 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иракският гражданин Барзан Хоршид, излязъл незаконно през границата на България, получи наказание 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Това стана след като сключи споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. То е било одобрено от състав на Районния съд в Генерал Тошево и влиза в сила веднага.

29-годишният мъж направил опит да премине границата на България с Румъния на 29 декември 2017 г., скрит в кабината на товарен автомобил с румънска регистрация. При проверка на ГКПП-Кардам в шкафа за дрехи на камиона, който превозвал детски играчки от голяма верига магазини в Гърция за Румъния, чуждият гражданин бил открит. 

Срещу него било образувано досъдебно производство по член 279, ал. 1 от НК, останало недовършено поради независещи от извършителя причини.

Срещу румънския шофьор също се води разследване за престъпление по член 280, ал. 2, т. 3 и 4 от НК за превеждане през границата на страната на отделни лица без разрешение на надлежните органи на властта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама