Гледат мярката на Анита Мейзер

08:50, 23 фев 18 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Варненския апелативен съд ще разгледа жалбата на Анита Желева - Мейзер срещу осъдителна присъда на Варненския окръжен съд от октомври миналата година.

Тогава първата съдебна инстанция призна вината на подсъдимата за извършването на две престъпления – за това, че на 14 август 2016 година причинила по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай и за това, че на същата дата предложила подкуп на полицейски служител.

За убийството по непредпазливост подсъдимата получи 3,5 г. затвор, а за това, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев съдът й присъди 4,5 г. лишаване от свобода. От двете наказания тя ще търпи по-тежкото при първоначален общ режим.

Първата съдебна инстанция наложи на подсъдимата глоба в размер на 8000 лева, както и обезщетение на майката на Николай за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лв. Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск, които съдът присъди на Желева, възлизат на 18 788 лв.
 
В жалбата си пред втората съдебна инстанция подсъдимата и нейната защита настояват Желева да бъде оправдана, тъй като присъдата била произнесена при допуснати съществени процесуални нарушения и се явявала несправедлива и незаконосъобразна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама