Световно известният урбанист проф. Ян Геел идва във Варна

09:00, 25 фев 18 25 580 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Професор Геел е автор на монографиите „Градове за хората“, „Живот между сградите“, „Нови градски пространства“, „Публични пространства – обществен живот“. Той е автор на проекти за подобряване на градската среда в Копенхаген, Стокхолм, Ротердам, Лондон, Аман, Малбърн, Сидни, Сан Франциско, Ню Йорк, Москва и др.

В рамките на обучителния семинар „Пешеходната среда в централните градски части“ е предвидена презентация на заместник-кмета на община Варна за предстоящите проекти в града.

В събитието са включени теми, свързани с планирането на пешеходната среда в градовете, директно наблюдение върху съществуващата ситуация в централната градска част на Варна.

Проф. Ян Геел ще запознае участниците с добри практики и изследвания на потенциала за подобряване на пешеходната среда и ще представи средствата за анализ на градските пространства.

Форумът има за цел да синтезира конкретни проектни решения за естетизация на градската среда чрез създаване на публични пространства, адаптирани към потребностите на хората и да обсъди възможни решения за оптимизиране на пешеходната среда в централната градска част на Варна.

На 27 февруари (вторник) в 9:30 часа официално ще бъде открита и залата „СТУДЕНТСКА ЛАБОРАТОРИЯ „ВАРНА – ГРАД ЗА ХОРАТА“ под патронажа на проф. арх. Ян Геел.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама