Форум „Конференция по демокрация” стартира във Варна

09:00, 24 фев 18 25 807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двудневният форум „Конференция по демокрация” стартира днес във Варна.

В „световно кафене” ще се превърне тазгодишният форум "Конференция по демокрация”, който стартира днес в хотел „Голдън тюлип” във Варна. Методът за дискусия, в който всички участници ще могат да се включат и споделят идеи, се прилага за първи път на подобно събитие в морския град и е наречен „световно кафене за демокрация”.

В рамките на два дни участниците ще поставят на масата за дискусия различни граждански инициативи. Стартът ще бъде даден в събота в 12,30 ч с темата за градоустройството на Варна. Тя е част от първия основен панел "Граждански инициативи от Варна и страната". Във фокуса на втория ще бъде „Корпоративното ограбване на публични средства". Той ще стартира в 10 часа на 25 февруари, като акцентът ще бъде поставен върху въпроса как гражданското общество може да влияе на бюджетни разходи и държавния контрол. Безспорно най-колоритният лектор на тазгодишната конференция е доцент Хуан Естебан Юпанки Вилялобос, който ще разкаже за кампанията на индианците в Перу срещу мина в Уакармарканга. С интерес се очаква лекцията му за баланса на интереси и методите за хармоничен живот.

Откритият граждански форум - "Конференция по Демокрация”, се провежда за четвърта поредна година във Варна по инициатива на арх. Калина Митева и в партньорство с Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР). Целта му е да осигури трибуна за различни дейности в подкрепа на демократичните ценности, както и да подпомага провеждането на дебати за прилагане на демократичните практики. От 2016 г. форумите се организират съвместно и с Екологично сдружение "За Земята".  

 


 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама