Очаква се наплив на румънски туристи за Великден във Варна

10:00, 11 мар 18 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Масово посещение от румънски туристи се очаква за Великден във Варна и курортите край града. Това сочат прогнозите и предварителните записвания точно месец преди най-светлия християнски празник. 99% от гостите с резервации са именно представители на северната ни съседка, съобщи БНТ.

Румънците обикновено посещават едни и същи хотели и остават за 3-4 нощувки. Резервациите им са направени още през септември и октомври миналата година. Българите обаче са малко.

Причината е в това, че български и румънски туроператори вземат целия хотел и го предплащат. Цените варират от 50-60 евро на нощувка. Вариантите са ол инклузив. Това са лоялни туристи, които идват всяка година по едно и също време, обясняват хотелиери. Някои хотели край Варна дори ще отворят специално, за да посрещнат туристите за Великден.

Проблем с кадрите в туризма ще има и тази година. Той ще продължава да стои още дълги години, защото разликата между заплащането в нашите курорти с тези в конкурентите е доста голяма и наши кадри заминават за чужди курорти.

Друга причина за отлива на кадри е краткостта на летния сезон.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама