Лошото време e нанесло щети по вълнолома във Варна

14:00, 09 мар 18 25 668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бурното време от началото на седмицата е нанесло нови щети по варненския вълнолом. Десетина метра от повърхностната настилка от бетон буквално са отнесени от вълните.

Ниските температури също са подпомогнали разрушаването, като са вледенили водата, попаднала в пукнатините на настилката. Стърчащата арматура пък създава реална опасност от нараняване на разхождащите се граждани, предаде БГНЕС.

В началото на 2016 година Румен Арабаджиев, директор на териториалното поделение ”Пристанище Варна” към Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”, заяви, че цялостната рехабилитация на варненския вълнолом (на стойност 8 млн.лв.) ще завърши в рамките на 2016 година.

Днешното състояние на съоръжението обаче показват нещо съвсем различно. Вълноломът се ремонтира години наред, а поредното укрепване бе извършено миналата година. Предстои нов етап от ремонта, но към този момент няма яснота кога това ще се случи. Бурното вълнение от преди дни нанесе щети и на част от асфалтовата настилка на Алея първа в района на трета буна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама