Започват сериозни ремонти на черноморската пътна мрежа

15:36, 11 мар 18 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След тежката зима вече текат спешни ремонти по цялата пътна мрежа във Варненска област, но се очаква те да приключат скоро. Това ще предостави на туристите по време на активния летен сезон, лесен и удобен достъп до градските плажове. Въпреки това, придвижването от Варна до Северните и Южните курорти може да се окаже истинско предизвикателство.

През 2018 година варненската окръжна администрация ще съсредоточи усилията си върху ремонт на пътя, свързващ Варна и морските курости в област Бургас. Цялата дължина на трасето с дължина от осем километра и половина трябва да бъде ремонтирано. На север пък рехабилитацията на пътната мрежа ще стига до граничния пункт Кардам.
Около 30 километра от пътя между границата и района на Добрич, популярен маршрут за румънски туристи, навлизащи на юг в България, ще бъде ремонтиран.

През 2012-та година между Варна и Албена се активизира най-голямото свлачище в областта. Тогава пукнатините по ската бяха на 50 метра от пътя. Шест години по-късно без никакви укрепителни дейности пукнатините са вече на по-малко от десет метра. В резултат на това пътят пропадна и периодично неравностите се запълват с асфалт. Ако влошаването на състоянието на пътя продължи, експертите обмислят като крайна мярка в пика на сезона да затворят пътя.

От пътната агенция са категорични, че ще се опитат да сведат до минимум неудобствата за водачите, но призовават за повече внимание по време на път тогава, когато зачестяват пътните инциденти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама