Кампания събира дрехи, обувки и тетрадки за ученици в неравностойно положение

17:10, 14 мар 18 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна се включва в благородната инициатива, която приканва „Помогни с дрехи, обувки и тетрадки на ученици в неравностойно положение”. Идеята на кампанията е на учениците от групите към проекта "Твоят час" при Средно училище "Васил Левски" в Ябланица. 

Инициативата е в подкрепа на техните съученици, които често идвали на училище без пари за закуска, учебни материали, със скъсани дрехи и обувки. Децата вярват, че с помощта на добри българи ще успеят да набавят най-необходимото за своите нуждаещи се приятели. 

Ангажират се заедно със своите учителки г-жа Нинова и г-жа Златанова да приемат даренията, да ги сортират по размери и сезони и да раздават всекиму според нуждите. 

От днес във Варна също започва събиране на дарения под формата на дрехи, обувки и учебни пособия за децата от Ябланица. Инициатор на идеята е Николай Иванов - председател на дружество с нестопанска цел „Екологичен звуков корпус” и партньор на ХАЛЕ 3, съобщи БНР.

Ето от какво се нуждаят децата:

Дрехи и обувки за всички сезони

7-11 години - 7 момчета и 7 момичета;
12-18 години - 13 момчета и 13 момичета;
обувки за момичета - от №36 до №40;
обувки за момчета - от №37 до №43;
може да са носени, стига да са запазени и чисти.

Учебни пособия

тетрадки - за малки и за големи ученици;
химикали;
други 

Даренията във Варна се събират в алтернативното пространство за скейт и култура - ХАЛЕ 3, което се намира на бул. „Христо Ботев“ 3.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама