80 състава участват в "Пролетно надиграване" 2018 във Варна

08:00, 17 мар 18 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След силния си старт през миналата година, днес и утре се провежда второто издание на най-младия варненски фeстивал "Пролетно надиграване". Празникът на българския народен танц ще раздаде награди на обща стойност 6500 лева.

Участниците ще се надпреварват за признанието на публиката и за оценките на високопрофесионалното жури с председател проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове д-р Данислав Кехайов – главен художествен ръководител на ансамбъл „Пирин“ и проф. д-р Антон Андонов – ръководител Катедра Хореография на АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в ансамбъл „Тракия“. Водещ на шоуто ще бъде уважаваният доц. Венцислав Димов.

„Щастливи сме, че получихме високи оценки на първото издание на фестивала от професионалната общност у нас и сега от цялата страна за нашето състезание във Варна ще пристигнат около 80 танцови колективи, школи и клубове“, споделr моторът на фестивала Марин Маринов. 

Танцьорите ще се състезават в 3 категории: Танцови състави, Школи и клубове за народни хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови състави участниците ще бъдат в три възрастови групи - до 13 г., от 14 до 18 г. и над 19 г. „Пролетно надиграване“ Варна 2018 ще отличи победителите със статуетки, плакети и парични награди.

Сред гостите на фестивала са Фолклорен танцов ансамбъл Варна, Детски народен хор „Медени звънчета“ с диригент Петя Драгнева, певиците Моника Парушева, Лилия Николова и Теодора Славова, Гайдарски оркестър с ръководител Драги Драгнев. Голямата родна звезда – гост на фестивала ще бъде неповторимата Николина Чакърдъкова заедно с Неврокопския танцов състав. Нейният концерт ще бъде на 17.03. от 19:00.

Входът за всички събития на "Пролетно надиграване" 2018 е свободен. Подробната програма с реда на участниците и техните изпълнения можете да откриете във Фейсбук страницата на фестивала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама