Ремонтират пътища и читалище в Провадийско

20:30, 14 мар 18 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


По настояване на общинските съветници от ГЕРБ в новия бюджет на Провадия са предвидени средства за инфраструктурни ремонти.

„Конкретните предложения, които отправихме и получиха подкрепа в местния парламент, са резултат от непрекъснатия диалог с граждани и с кметове на малките населени места в общината”, коментира общинският съветник Димо Димов, който е и ръководител на структурата на ГЕРБ в Провадия.

Необходимостта от обновяване на общинската инфраструктура беше във фокуса на провелата се среща в града с народния представител и административен секретар на областната организация на ПП ГЕРБ – Варна Павел Христов.


„Ремонтът на пътя Провадия – Добрина – Манастир, който е в много лошо състояние, залегна в новия бюджет, като за целта са предвидени 130 000 лв. По наше предложение се заделят и  50 000 лв. за належащия основен ремонт на пътя Храброво – Комарево. Получихме уверение, че през следващата година ще бъде финансирано и преасфалтирането на пътя Овчага – Черковна, за който настояваме”, обясни Димо Димов.


По думите му решение вече има и за необходимия ремонт на покрива на читалище „Илия Добрев 1899 г.” в с. Манастир, за което са отпуснати 9 000 лв. „Одобрение получи и предложението ни в селото да бъде изградена открита площадка за игра на децата. Обезпечени са и ремонтните дейности в кметствата на селата Комарево и Златина, където също спешно се налага обновяване на покривите на сградите”, посочи Димов. Той допълни още, че общинските съветници от ГЕРБ са подкрепили искането от страна на пенсионерските клубове за завишаване на отпусканото им финансиране. „Въпросът, поставен по време на публичното обсъждане, намери реално отражение в бюджета, като средствата се увеличиха с 8 000 лв. спрямо предходната година”, обясни Димо Димов.


Той бе категоричен, че инициираната от ГЕРБ програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища се прилага успешно в Провадия. „Разяснителната кампания, която проведохме по време на предизборните обиколки, стимулира хората да кандидатстват за саниране. Само година по-късно ремонтите в четири панелки са приключили и техните обитатели споделят, че обновените сгради вече са по-топли и по-уютни”, изтъкна общинският съветник и информира, че други два блока предстои да бъдат санирани в града.

От името на граждани на Провадия Димо Димов отправи молба към народния представител Павел Христов програмата за саниране да бъде продължена.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама