Синята зона във Варна стартира през май

12:40, 19 мар 18 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Синята зона" във Варна трябва да стартира през май. Тя ще работи от 9:00 до 19:00 часа в делнични дни. В събота и неделя паркирането ще е безплатно. Таксата ще бъде 1 лев на час, като максималният престой ще бъде 3 часа.

Заради предстоящото й въвеждане ще бъде увеличен броят на служителите в общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Съветниците от временната комисия „Структури и общинска администрация“ към Общинския съвет дадоха съгласието си за увеличаване на персонала със 105 души – от 118 на 223 служители.

В този брой влизат всички служители за първия и втория етап на Синята зона, но те ще бъдат назначавани поетапно според нуждите. Сега ще назначим доста по-малка част от общия брой“, каза директорът на ОП „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

59 души ще бъдат назначени на длъжност инспектор „Синя зона“. Шофьорите на специализирани моторни превозни средства, включително „паяци“, ще бъдат 12. Около 10% от служителите ще имат управленски функции, стана ясно на днешното заседание.

В момента се работи по проекта за Синя зона. След като бъде приет и бъде издадена заповед от кмета на общината, ще можем да пристъпим към физическото полагане на хоризонтална и вертикална сигнализация“, допълни Иванов.

ОП „Общински паркинги и синя зона“ отговаря за експлоатацията и поддръжката на 13 платени паркинга и на зоните за кратковременно паркиране. Репатрирането на неправилно паркирани и излезли от употреба моторни превозни средства също влиза в задълженията на предприятието.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама