Варна: Пускат бул. „Приморски“ до края на месеца

20:30, 20 мар 18 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението по варненския бул. „Приморски“ ще бъде пуснато до края на месеца, но ще може да се преминава само по едното платно. Това беше съобщено на заседание на транспортната комисия към местния парламент, свикано по искане на група общински съветници. В рамките на срещата стана ясно също, че до началото на летния сезон трябва да бъдат изградени мостовите съоръжения по трасето на новостроящия се булевард „Левски“.

Основна тема на заседанието бяха задръстванията в града, причинени от строителните и ремонтните дейности по основни булеварди. В дискусията, освен съветниците, се включиха още зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, директори на дирекция към Община Варна, имащи отношение към трафика, членове на Комисията по безопасност на движението, директорът на „Градски транспорт“.

Една от мерките за облекчаване на ситуацията е регулировчици да организират движението по възловите кръстовища, на които се образуват най-големи задръствания. Съветниците се обединиха около мнението, че само служители на „Пътна полиция“ ще могат да въведат ред в пиковите часове. Сред най-натоварените места са: бул. „Христо Ботев“ до бившия Полиграфически комбинат, кръстовището до Икономическия университет, отсечката до стадион „Спартак“, както и в района на Автогарата.

От администрацията обясниха, че са имали няколко разговора и срещи със служители на „Пътна полиция“. Те увериха, че е създадена необходимата организация, но от КАТ не разполагат с достатъчно екипи, а „Общинска полиция“ няма правомощия да осъществява контрол и регулиране на движението. Въпреки това ще бъде направено всичко необходимо, за да има регулировчици по ключови кръстовища, които да не допускат блокиране на трафика.

Общината предприема мерки и по отстраняване на неправилно паркиралите автомобили в лентата за движение както по булевардите, така и по обходните улички. Те също създават условия за образуване на тапи по пътищата и пречат на автобусите на градския транспорт.

По време на заседанието беше съобщено още, че не може да има 24-часов режим на работа по време на уличните ремонти, защото се нарушава сънят на живущите в района.

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама