Готвят протест срещу посещението на Ердоган във Варна

15:35, 20 мар 18 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест срещу посещението на турския президент Ердоган в България за срещата във Варна организират на 26 март на площад "Независимост" в морската столица от партия "Възраждане". Това съобщи Костадин Костадинов - председател на формацията.

Костадинов посочи, че в протеста ще участват хора и от други градове, ще има и други акции, които не се оповестяват заради засилените мерки за сигурност. От "Възраждане" са изпратили информация за протеста и до всички световни медии, тъй като, според тях, те са гласът на гражданите от Европа в тази ситуация, а България трябва да поиска и 10 милиарда долара от Турция заради тракийските бежанци. 

"Турският президент Реджеп Ердоган няма място на територията на България, още по-малко на 26 март, когато страната ни чества Деня на Тракия и геноцида над хилядите изклани и прокудени от домовете си българи. Не знаем дали няма да ни спрат, защото Варна ще бъде блокирана. Но се надяваме цяла Европа да ни чуе", каза Костадинов, съобщи "24 часа".

"Протестът, който организираме не е ислямофобски. Искаме да бъдем разбрани правилно. Ние искаме да изразим нашето несъгласие с политиката и режима на Ердоган и опитите му за възраждане на имперските ценности", допълни зам.-председателят на партията Георги Георгиев.

Визитата на турския президент във Варна ще бъде съпътствана с невиждани мерки за сигурност. На 26 март той трябва да се срещне в резиденция "Евксиноград" с председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Съвета на Европа Доналд Туск, както и с българския премиер Бойко Борисов.

От дирекцията на варненската полиция обясниха, че до последния момент няма да бъдат оповестени кои улици ще бъдат
затворени по пътя към Евскиноград и дали ще има промяна на организацията на движението в морската столица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама