Книга разкрива истината за атентата на Златни пясъци през 1987

17:05, 21 мар 18 / Култура 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре, от 10:30 часа в малката зала на Арт салона на Радио Варна ще се състои премиера на книга за събитията от 1987 година, когато трима протурски терористи взривяват гранати пред хотел „Интернационал“ на Златни пясъци и отвличат за заложници две деца и пресконференция с участници в преговорите с терористите.

Не дърпай втори път дявола за опашката“, предупреждава авторът Павлин Павлов.

Ако попитате варненци какво се е случило на 7 юли 1987 г. пред хотел „Интернационал“, хората, които знаят отговора, ще се броят на пръсти. Защото по онова време понятието „тероризъм“ бе табу за нещата, които се случват в България. Дори ако в международен курорт са хвърчали гранати, осколки са ранявали туристи, а две деца е трябвало да преживеят ужаса да препускат по пътищата на държавата, отвлечени от трима въоръжени до зъби терористи.

30 години след атентата на Златни пясъци истината за случилото се в разгара на туристическия сезон през 1987-ма вече може да бъде прочетена – в „Не дърпай втори път дявола за опашката“.

Новият роман на Павлин Павлов не е просто поредният документален разказ за събитията, предшествали промените през 1989 г. Той е уникална симбиоза от реални спомени, предадени с репортажна точност, безкомпромисен анализ на работата на службите и много – ама много информация, поднесена с жив език и впечатляваща образност, която не просто те „вкарва в екшъна“, но и отваря очите ти за детайлите на настоящето. Детайли, които, недай Боже, отново да ни изкушат да дръпнем дявола за опашката...


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама