Форум "ЗаЕдно в бъдещето” събира бизнес и ученици в Техническия университет-Варна

09:10, 29 мар 18 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кариерен форум "ЗаЕдно бъдеще" ще събере в Техническия университет във Варна представители на над 30 фирми, ученици и студенти. Събитието ще се проведе от 14 до 17 ч. във фоайето на Електротехническия факултет. 

Форумът е в рамките на третото Национално средношколско състезание "Енергетиката и ние" – 2018,  организирано с подкрепата на Община Варна и РУО-Варна. Във финала на тазгодишното издание на състезанието ще участват 108 ученици от Варна, Горна Оряховица, София, Габрово, Нова Загора, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Козлодуй, Казанлък, Русе, Девня, Севлиево, Шумен, Враца, Димитровград, Кнежа, Мадан. 

Средношколците ще представят своите проекти, а фирмите ще участват с презентационни щандове и кариерно консултиране за ученици, студенти и дипломирани инженерни специалисти. Сред представители на бизнеса ще са EVN, ENERGO-PRO, Tesy, SOLVAY SODI, Елдом Инвест, Девня Цимент, Агрополихим и други. Предмет на срещите ще бъдат стажантски и стипендиантски програми, възможности за практика, свободни работни места, идеи и насоки за преквалификация.

Целта на събитието е да подкрепи и усили традициите за активен обмен на идеи и контакти между ученици и учители от средните училища, студенти, преподаватели от Технически университет-Варна и вече дипломирани инженери с работодатели от енергийния бранш и индустриални производствени предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама