Ремонтите на три булеварда във Варна приключват през април

14:00, 30 мар 18 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строителните дейности по бул. „Приморски“ и в "Аспарухово" – на бул. „Първи май“ и бул. „Мара Тасева“ във Варна ще приключат през април и движението ще бъде възстановено, съобщи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна.

В момента по бул. „Приморски“ се работи по последния етап от подмяна на водопроводите и изграждане на дъждовна канализация, тъй като такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура трябва да бъде решен проблема с дъждовните води. Втората част на бул. „Приморски“ - от кръстовището с ул. „Михаил Колони“ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за следващата година. Трасето няма да бъде разширявано, защото граничи с Морската градина.

Активно се работи и по улиците в Аспарухово. В момента се изгражда пешеходен надлез на ул. „Мара Тасева“- с асансьори и стъпала. Ще има и два нови подлеза – на бул. „Народни будители“ на сп. „Калин“ и на спирката на Варненската морска гимназия. Съоръженията са заложени в спецификацията в проектите, които се разработват в момента за ремонта на бул. „Народни будители“, обясни Христо Иванов.

Продължават ремонтните дейности на бул. „Левски“ по график, включително и през почивните дни. В момента се изграждат пилотни конструкции, работи се и по мостовите съоръжения на бул. „Владислав“ и „Сливница“. Локалното платно между тези два булеварда вече е изградено, извършват се довършителни дейности, предстои полагане на асфалт. 

За пешеходците са предвидени възможности за преминаване чрез мостови съоръжения по бул. „Владислав“, Сливница“ и „Цар Освободител“. Допълнително мостови съоръжения ще има на ул. „Прилеп и на ул. „Кракра“. Ще бъдат изградени и пешеходни надлези в участъка „Подвис“ и „Прилеп“, между „Владислав“ и „Сливница“,  и между „Цар Освободител“ и „Сливница“. Ще се ползват и съществуващите подлези по трасето на целия бул. „Левски“, които ще бъдат основно ремонтирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама