Орлин Горанов и Мариан Бачев в мюзикъла "Да пееш под дъжда"

16:30, 04 апр 18 / Култура 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-великият мюзикъл на всички времена - това е единодушната оценка на професионалисти и публика за мюзикъла "Аз пея под дъжда". Режисьорът Борис Панкин поставя на варненска сцена това прочуто заглавие, което ще бъде изпълнявано на български с английски субтитри. Хореографията е на Боряна Сечанова и Мариана Крънчева. Диригент - Страцимир Павлов. В мюзикъла участват Орлин Горанов и Мариан Бачев.

Предпремиерата e на 4 и 5 април по време на Великденския музикален фестивал, а официалната премиера е по време на фестивала "Варненско лято" на 20 юни.

Сценичната адаптация на прочутия мюзикъл е на бродуейските легенди Бети Комдън и Адолф Грийн – създатели и на филмовия сценарий, носители на “Оскар”, а песните са на Насио Хърб Браун и Артър Фрийд. Адаптацията се появява през май 2017 г. Всяка незабравима сцена е поднесена по бляскав начин, комичните ситуации са остри и живи, диалогът – остроумен и динамичен. И разбира се хитовите музикални номера, които се настаняват трайно в ума и сърцата на зрителите.

“Да пееш под дъжда” в сценичния си вариант, е равностоен на филмовия оригинал, с огромното предимство, че се случва на живо. Мюзикълът е изпълнен с технически предизвикателства, които си заслужават да бъдат преодолени, в името на публиката. Този мюзикъл е един красив полет в златните води на американския музикален театър.

Singin in the Rain е американски филм, музикална комедия с режисьор и хореограф Джийн Кели и Стенли Донън. Филмът представя Холивуд в края на 20-те години на миналия век, когато ерата на немите филми е към края си. В наши дни филмът, заснет от Метро Голдуин Майер, има статут на легенда, оглавява списъка на Американския филмов институт за най-добрата филмова комедия и е класиран на пето място като най-добрия американски филм на всички времена.

Триумф на оригиналността и техническото съвършенство, със своята изтънченост и артистична стойност "Аз пея под дъжда" се е превърнал в произведение на изкуството, носещо духа на незабравимото минало на холивудския мюзикъл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама