Пристигнаха новите павилиони в Слънчев бряг

17:40, 03 апр 18 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече пристигнаха в Слънчев бряг първите павилиони с визия, одобрена от Министерството на туризма. Преместваемите обекти са били доставени още в средата на март, съобщи БНР. 

Николина Ангелкова, министър на туризма, обеща още в началото на годината, че ще сложи край на досегашните сергии в курорта. Ще бъдат забранени изцяло щендерите. Търговците приветстваха идеята, като коментираха, че така визията на курорта ще се уеднакви и ще се премахне кича. 

Досега комплексът беше окупиран от стотици бараки, в които се продаваха стоки със съмнително качество. Идеята на министерството е да бъдат поощрявани търговците, които предлагат български продукти и сувенири  и това да вдигне качеството на туризма.

Част от бранша обаче настоява, вместо да бъдат подменяни, павилионите да бъдат изцяло премахнати. Миналото лято започна сьс зрелищна акция по премахване на павилиони и продължи със събарянето на няколко заведения край плажа.

„Всякакъв вид така наречени бараки или павилиончета нямат място в комплекса”, коментира Веселин Налбантов, зам.- председател на БХРА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама