Започна ремонтът на училище „Димчо Дебелянов“ във Варна

20:45, 03 апр 18 25 863 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini


Ремонтът на СОУ "Димчо Дебелянов" във Варна започна днес в присъствието на кмета Иван Портних.  Това е първото от общо седем училища и три детски градини, които се ремонтират по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по Оперативна програма „Региони в растеж“. Домакин на събитието бе директорът на училището Калина Нушева, присъства и ръководителят на проекта Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Инвестициите в образователната инфраструктура са най-важните и с най-голяма възвръщаемост в дългосрочен план. По тази причина основен приоритет за нас е утвърждаването на Варна като привлекателен образователен център и създаване на максимално добри условия за обучение на ученици и учители.  Продължаваме работа, надявам се изпълнителят да работи качествено и в срок", заяви кметът Иван Портних. Той посочи още, че освен сградата, ще бъдат облагородени и прилежащите пространства около училището.

Проектът предвижда промяна на архитектурната визия на обекта, ремонт на покрива, поставяне на топлоизолация, подмяна на дограма, изграждане на нов физкултурен салон, благоустрояване на цялото дворно пространство, изграждане на нови места за спорт и детска площадка за децата от 5 до 7 годишна възраст. 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама