Песни и хора носят пролетно настроение с националния фестивал „Фолклорен изгрев“

09:00, 13 апр 18 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Богатството на българския фолклор ще се излее на 12-ото издание на фестивала „Фолклорен изгрев” във Варна от днес и през уикенда. Най-много ще са ритмите от Черноморието, тъй като в състезанието са се записали най-голям брой изпълнители и ансамбли от крайбрежието. Деца и младежи ще очакват оценките на журито и мнението на зрителите във фолклорната надпревара. 

Освен за признанието и аплодисментите на публиката, младите музиканти и танцьори ще се надпреварват и за награди в различните възрастови категории. Най-добрите ще получат медали, грамоти и плакати, както и възможности за медийни изяви. Пъстрото състезание ще представи солови изпълнители и групи в 6 основни направления - вокални изпълнители, инструменталисти, стилизиран фолклор, стари градски песни и шлагери, танцово изкуство, фолклорни ансамбли.

Фестивалът се открива в 10 часа с изпълнения на представителния ансамбъл на СУ за НХИ „Константин Преславски”- Варна. „Фолклорен изгрев“ е под патронажа на кмета на район Младост във Варна Христо Христов, който се включва в наградния фонд с няколко специални награди за индивидуални изпълнители и ансамбли. 

Жури от авторитети в областта на фолклора ще оценява състезателите по майсторство на изпълнение, сценично поведение и въздействие, а също – подбор на музикален съпровод, костюм и реквизит.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама