Правителството стартира процедури за предоставяне на концесии на четири плажа

15:30, 11 апр 18 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа - "Св. Св. Константин и Елена - юг", "Ривиера", "Ахтопол север - източна зона" и "Китен - юг", съобщи пресслужбата на кабинета.

Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две - десет. С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж "Св. Св. Константин и Елена - юг" е 78 662 лева без ДДС, на плаж "Ахтопол север - източна зона" - 30 775 лева без ДДС, на плаж "Ривиера" - 257 959 лева без ДДС, и на плаж "Китен-юг" - 119 499 лева без ДДС.

Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове. Критериите за формиране на комплексната оценка са съобразни с Решение на МС от 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама