Варненци без достъп до гаражите си заради ремонт на бул. "Левски"

12:40, 12 апр 18 25 584 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Живеещи в района автогарата във Варна сигнализираха, че достъпът до гаражите им е невъзможен. Причината за абсурда е изграждането на пешеходна зона и бордюр, които заемат част от локалното пътно платно, по което доскоро са минавали. Строителните дейности са част от проекта за доизграждане на булевард "Васил Левски" в града, съобщава БНТ.

Потърпевшите заявиха, че нямат достъп до гаражите си от началото на януари. Подали са сигнали до Общината, но без резултат.

Освен че не могат да ползват гаражите си, хората са притеснени, че при всеки проливен дъжд домовете им ще бъдат наводнени. Мястото, където живеят, е в ниската част на булеварда. Въпреки това за дъждовната вода са изградени само две малки шахти. Високият бордюр също ще пречи на оттичането на водата.

"Преди имаше изградени шахти. Отделно каналът, който беше действащ, поемаше тази вода, а сега всичко това вече е анулирано", отбелязва Георги Тодоров. "Въпросът ми е също към хидроинженера, как го е изчислил, че две шахти ще могат да поемат тази вода при едни валежи, при положение че в края на улицата имаше 4 шахти и водата отиваше към дерето", пита Пейо Петков.

Директорът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Петър Гърбузов заяви, че локалното пътно платно ще бъде разширено и хората отново ще могат да ползват гаражите си. Ще бъде решен и проблемът с оттичането на дъждовната вода.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама