Международен форум във Варна обсъжда ползите на лабораториите за потребителите

09:00, 19 апр 18 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как лабораториите в Европа могат да са от полза за потребитeлите? Този въпрос ще разискват участниците в Общото събрание на Европейската асоциация на националните сдружения на лабораторните общности в индустрията (ЕВРОЛАБ). Домакин на международния форум във Варна е българският представител на организацията - сдружение БУЛЛАБ. 

ЕВРОЛАБ участва при определяне на правилата и стандартите за качество в европейски и световен мащаб и има свой представител в Европейската асоциация по Акредитация.  

В първия ден на форума предстои пресконференция на организаторите на тема ролята на лабораториите и всички оценяващи качеството в производството за развитието и подпомагнето на индустрията в Европа. В срещата с журналисти ще участват д-р Георги Тодоров - председател на УС на БУЛЛАБ, инж. Борислав Георгиев – член на ОК на БУЛЛАБ, инж. Алваро Рибейро – президент на ЕВРОЛАБ - Португалия, Древин Нювенхиус – главен секретар на ЕВРОЛАБ - Холандия, Лаура Мартин – главен мениджър международни дейности на ЕВРОЛАБ - Румъния, Ирена Бориславова – директор на Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“.

Събитието се провежда в рамките на българското европредседателство и в него ще вземат участие представители на ИА „Българска служба по Акредитация“, агенция в рамките на Министерството на икономиката, представители на Министерството на икономиката, на Българските лаборатории, като част от българската индустрия във всички сфери на икономическия живот, както и представители на лабораторните регулатори и доставчици. Двудневната конференция ще се проведе в хотел „Азалия“ в комплекс Свети Константин и Елена. Очаква се да бъде избран президент на ЕВРОЛАБ.

ПРОГРАМА НА ФОРУМА

19.04.18 

9.00 – 15.00 - Технически комитет по осигуряване на качеството в индустриалното производство на Европа – наръчници за преход и подход за помощ на членовете на Евролаб, в действията им за съответсвие с международните стандарти и изисквания:

15.30 – 18 - Международна конференция – „Новите изисквания на международния стандарт за осигуряване на качеството – 17025 – ролята на междулабораторните сравнения и доставчиците за качество на продуктите – храни, вода, строителни продукти, строителство и машиностроене“: 

20.04.18, Петък:

8.00 - 15:00 ч. - Общо събрание - избори определяне на състава на Упревителния съвет на ЕВРОЛАБ, президент и политики на органзицията, представляваща лабораторната общност в Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама