Ученици влязоха в съдебната зала

19:30, 18 апр 18 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Симулиран процес на наказателно дело направиха десетокласници в Районен съд - Варна. Срещата в заседателната зала е част от проявите за отбелязване на Деня на българската конституция и професионалния празник на юристи и съдебни служители, предаде БНР. 

Ученици от Средното училище по хуманитарни науки и изкуства влязоха в съдебната зала като съдия, прокурор, обвиняем, защита и свидетели. Участниците са от различни класове, но са обединени от екипната работа и интересът към правото като дисциплина, макар че не всички смятат да  се реализират в тази област. 

Бяха направили сериозна подготовка със съдействието на професионалисти, бяха обмислили добре ролите на участниците в съдебния процес и имаха своите мотиви за действията на всеки. Въпреки добрата подготовка, вълнението беше факт, още повече, че в съдебната зала бяха и съдиите Росица Шкодрова и Атанас Шкодров от „Наказателно отделение“ на Районен съд – Варна, както и прокурор Боряна Маринова на Районна прокуратура – Варна, които им пожелаха да имат доверие на правосъдната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама