Стефан Данаилов представи автобиографията си пред варненци (СНИМКИ)

17:15, 08 май 18 25 710 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Аз наистина много ви обичам. Обичам моята публика и винаги съм давал всичко от себе си за публиката“. С тези думи проф. Стефан Данаилов взриви публиката в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, където представи автобиографичната си книга „Романът на моя живот“. Автор на книгата е журналистът Георги Тошев. 

„Аз разказвах, той записваше“, сподели Маестрото от сцената. Пред публиката, която няколко пъти се изправя на крака, Стефан Данаилов разказа интересни случки от живота си, спомни си колко щастливи моменти е преживял във Варна, колко студенти е имал от Варна.

„Вижте тези млади деца, няма как да съм сам“, каза Маестрото. Заедно с младите хора от настоящия клас на професора в НАТФИЗ, на сцената излязоха артистите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов и Божидар Мицев, също негови ученици, които представиха по оригинален начин откъси от „Романът на моя живот“. По време на спектакъла, чийто режисьор е племенницата на Стефан Данаилов Росица Обрешкова, на екрана бяха показани снимки от стотиците роли на Маестрото в киното и театъра. 

Във фоайето на Фестивалния и конгресен център, с чиято подкрепа се проведе събитието, беше подредена изложба с кадри от най-известните филми с участието на проф. Данаилов. Варненските библиотеки ще получат десетки книги „Романът на моя живот“ като дарение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама