Спират колите по Крайбрежната алея във Варна

11:30, 09 май 18 25 678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със своя заповед кметът на Варна Иван Портних забрани движението на автомобили на Крайбрежна алея "Кап.Георги Георгиев" в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс "Приморски", съобщи Varna24.bg.

Разпоредбата влиза в сила от 15 май 2018 г. до 15 септември 2018 г. включително, като през този период трябва да се обособят два контролно-пропускателни (КПП) на Крайбрежна алея- първият на кръговото за "Рибарски плаж", а вторият пред входа на плувен комплекс "Приморски".

Пропускателният режим на обособените КПП-та ще се обслужва денонощно от група "Общинска полиция" при ОД на МВР.

Зареждането на търговските обекти ще се осъществява в интервала от 05.00 до 08.00 ч. Допускането на автомобили за зареждане на търговските обекти ще се осъществява само от КПП 1.

Извън часовите интервали посочени по-горе, да не се допускат никакви МПС, гласи кметската заповед.

Изключение правят автомобилите, обслужващи културни и спортни мероприятия, провеждащи се на територията на Крайбрежна алея "Кап. Георги Георгиев", при условие, че мероприятията са предварително съгласувани с Община Варна и концесионера.

За обезпечаване на дейността на територията, община Варна предоставя на концесионера 25 пропуска за МПС. Допускането на тези автомобили ще се  осъществява само от КПП № 1 и само в часовия интервал от 23.00 до 05.00 часа.

В заповедта е регламентиран и маршрута на бавнодвижещ се транспорт (автовлакче) - от кръговото на Морска гара по "Вълноломна", алея "Кап.Георги Георгиев" до буна 104 и обратно.

Нарушителите да бъдат санкционирани по Закона за движение по пътищата, Наредбата за обществения ред на Община Варна и др.

Денонощен достъп, без ограничения на МПС, е позволен на автомобили на МВР, спешна медицинска помощ, пожарна и аварийна безопасност; Аварийни служби, когато работят по отстраняване на авария или бедствена ситуация.

Достъп ще имат още превозните средства на Община Варна, при извършване на контролна дейност или обслужващи международни, национални и градски мероприятия, Института по рибни ресурси - Варна, МПС на ОП УПО, фирмите извършващи сметоизвозване и поддръжка на парковата инфраструктура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама