38-годишният Йордан Терзийски и 46-годишният Тодор Керанов се признаха за виновни пред Районна прокуратура- Варна за умишлено манипулиране на електромери.

Двамата мъже получиха наказания по 7 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Подсъдимите, които са с чисто съдебно минало, сключили споразумение с обвинението, което днес е било одобрено от състав на Варненския районен съд. Освен условните им наказания всеки от тях трябва да заплати и глоба в размер на 1500 лева. 

Двамата се познавали от работата си като електромонтьори в „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД. Покрай ремонтите на въздушни и кабелни електропроводи високо напрежение те решили, че могат да манипулират по поръчка електромери. 

Така на 22 март 2016 г. Тодор се обадил на колегата си Йордан да отидат и да „оправят един електромер“. Незаконната дейност  извършвали и друг път. В момента, в който Йордан отворил капака на електрическо табло и приготвил устройството за манипулация, реагирала сигнално-охранителната техника. На мястото пристигнали охранители от наетата от „Енерго про“ охранителна фирма, които подали сигнал в полицията. 

Претърсен бил автомобилът на Тодор и жилищата им. Иззети са саморъчно направено устройство за конфигуриране на електромер,платки, лаптоп и друга техника и кабели за престъпната дейност. 

Одобреното от Варненския районен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно