Езеро, образувано от стичащи се дъждовни води, блокира улица “Димитър Пешев” във Варна. Водата достига метър и половина в автоподлеза, точно под магистрала “Хемус”. Автомобилите не могат да преодолеят участъка, а пешеходците рискуват живота си, защото са принудени да пресичат по платната на магистралата, съобщава БНТ.

“Много рядко може да се мине, а и има доста боклуци, които явно никой не чисти. Трябва да се поддържа чисто, да се направят дренажи, водата да се оттича нормално и хората да ползват пътя”, Рали Ралев, шофьор.

Общинският съветник Костадин Костадинов каза, че е алармирал общината за проблема. “Тук говорим за една рутинна операция, която не знам дали струва и хиляда лева, може би струва няколкостотин лева, не знам, но не се прави повече от половин година”, обясни той.

Шофьорите споделят, че езерото блокира достъпа на жителите на “Кайсиева градина” към другите части на Варна и затова ползват отдалечени кръстовища.

“Стават големите задръствания, а те стават, защото има такива места, които може да се ползват, но не се ползват, заради непподържането на трасето”, коментира още Ралев.

Пътят е в урбанизирана територия и не е част от републиканската пътна мрежа, разясниха от пътната агенция. От общината пък заявиха, че трасето преминава през неурегулирана към момента територия и през него не би следвало дори да преминават автомобили. И допълниха, че на улицата има изградени оттоци за дъждовната вода, които се чистят, но няма възможност за ремонт заради ограничените бюджетни средства.
 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно