Младежи превърнаха в атракция фасадата на стара сграда във Варна

11:40, 17 май 18 / Любопитно 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи промениха фасадата на една от най-старите къщи, която се намира на ул. ''София 1'' в старата турска махала във Варна и я превърнаха в атракция, съобщи Varna24.bg.

Арт рисунката на сградата е във връзка с проект на Дирекция "Образование и Младежки дейности", "Реаниматори - Иноватори в Таляна". Това е част от инициативата за възраждане на района, проект за арт квартал Таляна, стартиран като инициатива на Европейска младежка столица 2017.

"Графитът е дело на три млади и талантливи момчета от Варна - Александър Христов, Дилян Добрев и Живко Кулев, на които сме изключително благодарни за креативността и професионализма! Предстои създаването на организация и се очакват още много арт инсталации в района, който постепенно се съживява - отварят все повече бизнеси и учреждения наоколо. Предстои довършване на фасадата и реновиране на тротоара.", каза Павлина Светославова, което е част от проекта.

"Иноватор" е място, което среща хора от коренно различни сфери и ги предразполага да работят заедно, да обменят идеи, перспективи и гледни точки. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама