Приключва записването след първо класиране в детските градини в Добрич

11:40, 21 май 18 25 635 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес приключва записването на  приетите след първо класиране деца в детските градини на Добрич, предаде ''Дарик''.

На 28 май ще бъдат обявени свободните места в забавачниците, информираха от кметството.

„Приемът протича спокойно. Натискът към централните детски градини естествено е най-голям. Има такива кандидати, които не могат да докажат уседналост - новият критерий, който се взема предвид при класирането. Една част от децата са пренасочени към други заведения, Добрич е малък град и разстоянията не са големи” , коментира зам.-кметът на Добрич  д-р Емилия Баева.

Заявленията за прием в детските ясли ще се подават до края на май. От общината обмислят въвеждане на чакащи класирания за детските градини. По този начин родителите ще имат възможност за преориентация и преподреждане на желанията за избор на детска градина в зависимост от обявените свободни места и желаещите кандидати, обясни д-р Баева.

Тя информира още, че в момента тече ремонт на фасадата на ЦДГ№ 20. Приключил е ремонтът на една от занималните в детска ясла№ 5 по ул. „Екзарп Антим”. До края на месеца ще бъдат монтирани съоръженията за игра в дворовете на детските ясли. От общината обявиха, че има необходимост от още четири нови съоръжения за двора на една от детските ясли в Добрич и се търсят спонсори за осъществяване на намерението.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама