Преобразяват спирки във Варна в места за творчество и въображение

15:40, 21 май 18 / Любопитно 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първите четири разказа от проекта „Спирка за разкази" на сдружение „Кашалот" вече могат да бъдат прочетени във Варна, съобщи ''24 часа''.

В продължение на един месец от 21 май до 17 юни четири централни спирки на градския транспорт във Варна ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Избраните спирки са „Козирката", „Общината" (спирка „Музея"), „Червения площад" (спирка „Площад Съединение") и „Чаталджа". Всяка седмица там ще бъдат „публикувани" авторски произведения.

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори.

Зад тази идея застават от сдружение „Кашалот" във Варна, които в началото на май стартираха новия си проект „Спирка за разкази". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура" на Община Варна.

От сдружението се надяват с тази малка промяна в градската среда да направят чакането и пътуването с градския транспорт на жителите и гостите на Варна по-приятно, вдъхновяващо и интересно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама