Родители на деца с увреждания от Русе излизат на протест в защита на Бисер Петков

08:20, 12 юни 18 25 963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родители на деца с увреждания продължават с протестите си въпреки оставката на социалния министър Бисер Петков. В Русе родители излизат на демонстрация в подкрепа на Петков. Те настояват той да бъде върнат на поста, в противен случай ще искат оставката на цялото правителство.

Остават и палатковите лагери, разпънати в София, Бургас и Варна.

Според родителите приемането на оставката на Бисер Петков няма да реши проблемите им и те ще продължат с протестите, докато не се намери трайно решение на исканията им за достоен живот на хората с увреждания.  

Майките и техни поддръжници написаха в социалните мрежи, че: "Оставката на министъра в прав текст значи, че проектозаконът, който ще се внесе в понеделник, ще бъде върнат. Ако не върнат Бисер Петков, единственият до момента, който ни показа че работи с нас, и който почти завърши най-важното наше искане за закон за личната помощ, започваме организация на ГРАНДИОЗЕН ПРОТЕСТ ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!!“

Ние бяхме силно изненадани от оставката, защото вчера до към обяд почти всичко беше наред. Имахме уверенията, че закон ще бъде внесен и бяхме готови да вдигнем палатковия лагер. Ние не сме искали оставката на социалния министър, оставаме тук до Закон за личната помощ. Това коментира пред БНТ Олга - една от майките на хора с увреждания, които протестират с палатков лагер при служебния вход на Народното събрание. Олга е майка на 21-годишно момиче с увреждане.

"Това беше първият социален министър - това вече е седми протест - с който проведохме някакви разговори - беше благосклонен и мога да кажа, че беше от части на наша страна и беше благосклонен текстовете да влязат в парламента", коментира Олга.

Не знам дали може да се върне социалният министър, но по принцип заставаме зад него, обясни още тя. Тя няма обяснение на кого е била "нужна" тази оставка и какво я е предизвикало. Но не сме ние, категорична беше тя и допълни - "Протестите продължават".

Новият закон трябва да донесе лична грижа, грижа според потребностите на лицето, коментира и Венелина Казанджиева, майка на 27-годишно момче с увреждане. "Мисля, че с новия закон настъпихме много интереси. Ние поискахме нещо простичко, което за първи път министър разбра - не на калпак, а на всеки според потребностите и възможностите на държавата", коментира тя.

Това е първият министър, който разбра, че ние пари не искаме, напротив, дадохме му идеи, с които искахме да облекчим данъкоплатците, обясни още Казанджиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама