Осиновители и осиновени деца се събират на традиционна среща във Варна

19:00, 12 юни 18 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстои 18-ото издание на празника „Аз и моето семейство“, който по традиция се провежда в Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. От тази година обаче форматът се разширява. Поканени са както осиновителите и техните осиновени деца, така и семействата, преминали през Отделението за недоносени и новородени бебета в Дома. Началото на срещата е в събота, 16 юни в 9.00 чaса, а мястото главното фоайе на лечебното заведение. Много музика, песни, танци, игри и забавления очакват децата, а специалистите ще бъдат на разположение на родителите за консултации.

„Всяка година през нашето Отделение за новородени и недоносени преминават над 100 деца. С повечето се виждаме и през първите една – две години от живота им, тъй като с тях работят специалистите ни по ранна интервенция и рехабилитация. Създаваме специални връзки с децата, които бихме искали да продължим във времето. Затова от тази година разширяваме формата на празника „Аз и моето семейство“ “, обясни д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца – Варна. „С нетърпение очакваме да се видим отново и с осиновените дечица и техните семейства. Тези срещи винаги са радост за целия ни екип“, каза още тя.

Празникът „Аз и моето семейство“ стартира през 2001 г. в Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, като по това време е уникален за страна. Инициативата за провеждането му е на д-р Джанкова, която заимства идеята от държави като Италия, Дания, САЩ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама